chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

7 smarta tips för ett fräschare badrum

Ett badrum ska vara en plats för uppfriskande avkoppling. Många badrum kan dock börja kännas trånga, föråldrade eller helt enkelt trista efter år av användning. Om ditt badrum är i behov av en uppfräschning kan du ta del av dessa sex smarta tips för att ge det nytt liv.

  1. Välj öppna hyllor. Fristående hyllor är ett enkelt sätt att lägga till förvaring utan att rummet känns rörigt. Dessutom ger de en möjlighet att visa unika inredningsföremål som speglar din personliga stil.
  2. Uppdatera din hårdvara. Om dina armaturer ser tråkiga eller daterade ut kan du byta ut dem mot nya, fräscha beslag. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att ge ditt utrymme en omedelbar ansiktslyftning utan att det kostar mycket.
  3. Ett sätt att förhindra mögel i duschen är att installera ett vattentätt duschdraperi. Se till att gardinen är fördragna när du inte använder duschen och ta ner den för att torka efter varje användning. Du kan också spraya gardinen med ett desinfektionsmedel efter varje användning för att hjälpa till att hålla mögel borta.
  4. Ta in lite grönska. Växter kan hjälpa till att liva upp vilket utrymme som helst, och de kan också rena luften. Välj växter som kräver lite underhåll och som trivs i miljöer med hög luftfuktighet, t.ex. Dracena, juvelblommor eller förmakspalm.
  5. Installera en spegel som ger ett uttryck. En vacker spegel kan få utrymmet att kännas större och ljusare. Den kan också fungera som en fokuspunkt om du inte har plats för konstverk på väggarna
  6. Lägg till intresse med tapeter. Tapeter gör en stor comeback och det finns så många fantastiska mönster att välja mellan. Var djärv med ett livligt mönster eller välj något mer dämpat och tidlöst som fina blommor
  7. Använd ljuset klokt. Bra belysning är viktigt i alla utrymmen, men det är särskilt viktigt i små badrum där det naturliga ljuset ofta är begränsat. Installera sconces på båda sidor av spegeln för arbetsbelysning och överväga att lägga till en dimmer så att du kan skapa den perfekta atmosfären för avkopplande bad.

Det är en plats för lugn och avkoppling - en fristad bort från vardagens stress och stress. Med några enkla ändringar kan du enkelt förvandla ditt badrum till en uppfriskande tillflyktsort. Använd dessa tips som inspiration för att skapa ditt drömbadrum!

17 Oct 2022