chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Åker man på hälsohem numera?

I helgen som var så såg jag filmen Hälsoresan med Lasse Åberg, ni vet den från 1999. Jag har ju sett den förr, men jag gillar hans filmer, ni vet alla de sällskapsresor-filmerna. Men när jag sett den så började jag fundera på detta om man fortfarande åker till hälsohem på det sättet? Jag vet ju att det var vanligt förr, att man åkte på sånt, men numer kanske det är snarare spa man åker på. Dessa båda saker är ju inte riktigt samma sak. Hälsohem är ju strikta och det är ofta förbud mot kaffe, tobak och sånt. Jag blev ju nyfiken och därför gjorde jag en sökning på nätet.

Det finns flera hälsohem att besöka

När jag sökte på nätet så såg jag att det finns flera olika hälsohem i Sverige än idag. Men jag hittade även sidor på nätet som handlade om att det faktiskt finns ganska få kvar. Anledningar till att det kanske inte är lika vanligt idag att besöka hälsohem kan vara det att man på egen hand gör sånt hemma. Man är mer trygg i att våga testa vara hälsosam utan att få hjälp av strikta regler på ett hälsohem.

Jag är mer en spa-människa

Nu är inte jag en person som direkt lockas av att åka på hälsohem, utan jag är mer av en människa som tror på att njuta av det goda i livet, så tacka vet jag spa och en rejält god middag efteråt!

1 Oct 2018