Jag säger nog ett par gånger om året att nu är det dags att börja träna och äta rätt. Men denna gången menar jag det. Jag märker på byxorna att det stramar en del. Det har blivit lite för mycket av det goda och det ett bra tag nu. Så ska satsa på att boka in mig på gymmet, äta kosttillskott, läs mer om det här, samt laga mer mat med mindre kalorier i. Jag sökte runt lite på nätet och hittade en massa bra recept på mat med få kalorier. Idag ska jag testa ett recept på lax. Delar med mig av det nedan.
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts
Lax
250 gram laxfilé(er)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk olivolja
Avokadokräm
1 st avokado(s)
0,5 kruka(or) färsk persilja
0,5 st lime
0,5 klyfta(or) vitlök
25 gram parmesanost
0,5 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
150 gram haricots verts, färska
0,5 st röd lök
1 klyfta(or) vitlök
2 tsk olivolja
1 krm salt
Tillagning
Lax:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.
Avokadokräm:
1. Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
1. Skölj haricots vertsen. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots vertsen med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.
3. Servera laxen med haricots verts och avokadodipp.
Rätten har 496 kalorier i sig.
Hittade en bra lista på nätet om saker som är bra att tänka på: