chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Bra tips för inredning av klassrum

Att inreda ett klassrum är inte alltid det enklaste. Det är ju en speciell miljö där det ska ske en mängd olika aktiviteter, oftast samtidigt. Själva inredningen kan ju dessutom påverka elevernas inlärningsprocess med. 

Ett bra klassrum ska vara tryggt samt inspirerande för både elever och lärare. Tänk på att inreda efter eleverns ålder och vad för ämne det undervisas i. 

Viktigt bra flexibla skolmöbler

En mycket viktig del av inredningen är att ha rätt sorts skolmöbler. Det bör vara bänkar och stolar som är flexibla, som går att höjja och sänka. Elever idag, har inte samma längd, så det är viktigt att var och en får rätt höjd på sina skolmöbler. Sedan är det även bra att satsa på skolmöbler som är enkla att flytta på.

Det bör även vara ergonomiska möbler för lärarna att kunna sitta vid.

Andra tips för inredning

Vad det är för färg på väggarna, det kan påverka en hel del hur eleverna känner sig. Vissa färger är bättre än andra. Bra färger brukar vara blått eller gult.

Satsa även på bra förvaring, särskilt för det skolmaterial som används ofta. Om det är ett klassrum för yngre elever brukar de flesta klassrum ha bänkar där alla kan förvara sitt eget material.

Skärmväggar kan vara smart om det behövs göras rum i rummet så att säga. Det kan ge bra avskildhet för de elever som behöver ha det. Oftast är det barn med koncentrationssvårigheter som kan behöva detta.

16 May 2023