chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Gör det höstfint på balkongen eller altanen

Även om det typ är sommar fortfarande, så ligger ju hösten och lurar runt hörnet. När det väl kommer, så är det inte fel att göra det fint, på din balkong, din altan eller vid entrén. Det med hjälp av härliga höstblommor och andra fina dekorationer. Det finns en massa fina växter, som är i varma, dova färger, som passar bra att ha i krukor som är i terakotta, eller i svarta och grå krukor.

Under hösten är det bra att satsa på lite mer tåliga blommor. Gärna sådana som kan stå sig fina hela hösten och en bit in på vintern. Det du kan satsa på är bland annat  ljung, prydnadskål, cyklamen, höstglöd, krysantemum, aster, kärleksört, hebe, olika typer av vackra bladverk, silvergirlang, murgröna och barrväxter av olika slag.

Dekorera på fint sätt

Utöver att satsa på fina höstblommor så kan du även satsa på fina dekorationer i krukorna, så som flis, stenar, mossa eller annat. Sedan är det inte heller fel att dekorera med löv, som under hösten har fina färger, samt kottar, pumpor, äpplen med mera. 

En annan sak att göra, det är att lysa upp höstmörket med lampor och lyktor på olika sätt. Lys upp buskar och träd och sätt ut fina lyktor, ljusslingor och marschaller.

För dig som vill göra det lite fint inne, oavsett årstid, besök www.blossomia.se och köp hem fina evighetsrosor, eller ge bort dem till någon du tycker om.

23 Aug 2022