chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Göra rent tvättmaskinen

Ibland kan det vara så att tvättmaskinen, den måste göras ren. Även om du har städfirma med hemstädning så tar de inte den, utan den måste du rengöra på egen hand. Anledningar till att göra rent är att den kan ha börjat lukta. Tvättmaskiner behöver rengöras då och då för att kunna vara så effektiva som möjligt och lukta fräscht. Det ger den dessuom längre livslängd.

Att rengöra tvättmaskin med ättika

Ättika brukar vara bra om det är så att din maskin luktar. Kolla bara av tvättmaskinens bruksanvisning först för att se om det står något där. Har du en frontmatad tvättmaskin, ta ur tvättmedelsbehållaren och skölj av delarna under rinnande vatten. Blötlägg dem sedan i varmt vatten. Ta bort gammalt tvättmedel eller mögel med en gammal (ren) tandborste. Sätt tillbaka dem sedan och häll sedan 3 dl ättiksprit i tvättmedelsfacket och kör ett 90 graders tvättprogram i en tom tvättmaskin för att göra ren den.

Torka även av gummitätningen som omger lucköppningen med en fuktig trasa och torka också av utsidan av tvättmaskinen med ett milt rengöringsmedel.

Att hålla en tvättmaskin ren och fräsch

  • Använd inte mer tvättmedel än vad som rekommenderas på tvättmedelsförpackningen.
  • Om dina kläder är väldigt smutsiga, skölj först plaggen innan du stoppar dem i tvättmaskinen.
  • Att veta hur man rengör filtret på sin tvättmaskin är också viktigt. Ibland kan mynt, hårnålar och annat smått fastna i filtret och orsaka stopp och andra problem. 
15 Jan 2021