chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Guide över hur du gör en bra flyttstädning

 

 

Om du ska flytta, så är det ju dels flytt av bohag och prylar som ska göra, dels ska du flyttstäda den gamla bostaden. När det gäller själva flytten, då kan det vara smart att anlita en flyttfirma i Stockholm. När det kommer till flyttstädningen så kan du välja att även där anlita ett företag att göra den, eller så gör du den på egen hand. Ska ge lite guidning över hur du bäst kan flyttstäda på egen hand. Du bör planera samt använda en bra checklista. Se även till att ha alla städprodukter och dammsugare, mopp med mera kvar i lägenheten att använda dig av. 

Ta det rum för rum

Det bästa sättet att städa på är att använda dig av checklistan och göra allt i ett rum, sedan gå vidare till nästa. När du är klar med ett rum, stäng dörren så vet du att du har fixat det. Du ska göra rent allt i lägenheten eller huset, från tak till golv och allt där emellan. Det innebär lister, kontakter, skåp, lådor och så vidare. 

De rum som tar mest tid och kräver mest städning, det är köket och badrummet. Det eftersom att där finns det en hel del olika städmoment som måste göras. I köket har du ugnen, kylen, frysen, fläkten och i badrummet är det golvbrunnen samt allt porslin.

Missa inte heller att du även ska städa alla biutrymmen, så som förråd, garage, altan eller liknande. Alla fönster ska även putsas!

Vad kan hända om du slarvar med flyttstädningen?

Det står alltid i ett hyreskontrakt att det ska göras en flyttstädning då du flyttar. Om du säljer hus, så kan man komma överens om att det inte behöver göras, men det vanligaste är att man även gör det då. Om man slarvar, så att personerna som tillträder efter dig inte är nöjda med slutresultatet eller om hyresvärden inte godkänner vid en besiktning så kan du antingen få göra om det eller så kan en städfirma anlitas, men du får betala för det. Då kan det vara smartare att direkt anlita en egen städfirma som gör städningen. 

18 Sep 2020