chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hitta en tandläkare man litar på

Idag finns det väldigt många som inte går till tandläkaren som de ska. Helst så ska man ju gådit en gång om året, för att se så att man inte har hål eller att det är annat som skett med tänder eller mun. Men ändå är det en stor del av befolkningen som inte går! Detta har två orsaker. Dels är det ju en rätt så stor kostnad. Många är det som anser att det ska kosta lika lite som ett läkarbesök. En annan anledning är tandläkarskräck. Det är jättemånga som inte vågar helt enkelt. Kostnaden kan man inte göra så mycket åt, men man kan göra något åt skräcken!

Prata med din tandläkare

Om du har en tandläkare Kista eller någon annan stans, se till att prata med dem om att du har tandläkarskräck. De kan hjälpa dig att komma över den. Om du inte gör något åt saken så kan det gå flera år innan du tar ser över dina tänder. Det kan göra att du får problem med dem eller med annat i munnen. Det är viktigt att man tar väl hand om sina tänder och går till en tandläkare i Kista. Tanken är ju att tänderna ska hålla hela livet. 

Ta hand om tänderna hemma med

Det är även minst lika viktigt att dagligen ta hand om sina tänder, hemma. Det genom att borsta dem minst två gånger per dag, morgon och kväll samt använda sig av munskölj, tandtråd, tandpetare och så vidare. 

4 Jan 2019