chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hur fungerar det med företagslån?

förhandling, företagare

Företag är idag beroende av att ha en bra likviditet. Ibland kan det behövs en finansiering, som kommer externt. Det är då man kan fundera på att ta ett företagslån. Men vad är då ett företagslån? De allra flesta vet ju vad ett vanligt lån är och vet även att det finns flera varianter av det. Men ett företagslån är enbart för den som har ett företag. Oftast är det en bank som företaget lånar av. Men det kan även vara andra långivare. 

Som med alla sorters lån så finns det så klart vissa krav som ska uppfyllas för att man ska få ta ett företagslån. 

Varför ta ett företagslån?

Det kan finnas en massa olika anledningar till att ett företag måste låna pengar. Det kan vara att de vill expandera, byta lokaler eller för att få en bättre likviditet. Många gånger är det lättare att få lån om man haft företaget i många år, men det finns företagslån även för nystartade företag. 

Det finns så klart en mängder av olika sätt för att förebygga likviditetsproblem, varav sälja faktura är ett sätt. Ska man ta ett företagslån är det bra att investera dem i företaget för något långsiktigt. 

Hur ska man ansöka

Det kan gå till på lite olika sätt att ansöka om ett lån för företaget. Det beror lite på var du söker. Men oftast kräver ansökan att du har med en hel del information om företaget. Bland annat affärsplan, budget, säkerhet med mera. Om ett lån sedan blir beviljat så gäller det att komma överens om ränta och avbetalning. 

26 May 2019