chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hur löser man stopp i avloppet?

Stopp i avlopp är väl inte det roligaste som finns precis, men det händer de flesta någon gång. Hur löser man det? Finns det bra propplösare för toaletten eller måste man ringa in en rörmokare? En del stopp går ju att lösa genom att skruva loss och ta bort smuts och hår. Det är ju ofta det som gör att det blir stopp. En del ställen är dock svåra att komma åt. Läste att man kan lösa upp proppar med ättika och birkarbonat eller bakpulver. Det är ju rätt bra att använda sig av miljövänliga produkter. Mycket man köper är ju frätande och inte alls bra.

Kanske bättre ta hjälp av ett proffs?

Om det inte hjälper med att ta bort hår, smuts eller att använda sig av husmorstips med naturliga produkter så är det nog bäst att ringa en rörmokare. De brukar ju kunna lösa det mesta som har med rör och avlopp att göra. Bor man i hyresrätt så kan man ringa fastighetsskötaren, är det ett eget boende är det som sagt en rörmokare man får anlita.

Våga testa själv

Dock tycker jag att du ska prova att lösa stoppet med propplösare för toaletten före du ringer ett proffs. Det är inte fel att lära sig att fixa saker på egen hand. Det är när det verkligen inte funkar som man kan ta in en hantverkare som kan fixa det åt en. Om man nu inte har en extremt händig vän så klart. 

7 Dec 2018