chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hur ska ett bra kontor se ut?

Om du har hittat den perfekta kontorslokalen så gäller det sedan att inreda den på ett bra sätt. Det så att alla ska trivas så bra som möjligt. Ett bra sätt att inreda på är att tänka på helheten. Se till att ha med färg och inredningsdetaljer.Färg och detaljer i inredningen kan göra väldigt mycket för helhetsintrycket av kontoret.

Att färg har en stor inverkan på hur man mår är det många som vet. Därmed är det bra att ha det tänket även på kontoret. Även växter gör mycket, samt ger en mer levande inomhusmiljö. Växter renar också luften från kemikalier, dålig lukt och ger samtidigt tillbaka syre och skapar en behaglig luftfuktighet. 

Även trevligt att ha textiler av olika slag. Det minskar buller samt att det även ger en bättre stämning. 

Fler bra tips

Ljus är viktigt. Dels det naturliga ljuset men även vad man har för lampor på kontoret gör en stor skillnad. Dåliga eller billiga ljuskällor kan skapa flimmer vilket skapar stress i kontoret. Så se till att satsa på bra ljuskällor. 

Det är även bra att tänka ergonomisk och satsa på bra kontorsmöbler för personalen. Det är bra att satsa på just detta. Så se till att ha höj och sänkbara skrivbord, bra stolar med mera. Det går även ta in en expert som kan hjälpa till med detta. 

Sen, se även till att skapa en oas för vila och paus så att säga. Det kan vara fikarum tillsammans eller ett vilrum med mera. 

 

 

19 Aug 2019