chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hur tar man bäst avsked av en närstående?

Oavsett när, hur eller varför en nära anhörig dör, så är det oftast en lika stor sorg för det. Det kan vara gamla mormor på 95 så väl som en yngre person, som hastigt rycks bort. Det som alla har gemensamt, är att de ska begravas, så att man som anhörig kan säga farväl. När man är överväldig och tyngd av sorg kan det vara jobbigt att planera och genomföra detta. Då kan det vara skönt att ha stöd av en begravningsbyrå i Stockholm som exempel om det är där man bor. De kan hjälpa till med allt det praktiska som ska göras inför en begravning.

Underlätta för dina egna anhöriga

Hur en begravning ska se ut, är olika. Det finns de som har innan de avlider lagt en önskan om hur deras begravning ska gå till. Det genom att tala om det för släkten, skriva en lapp eller lägga in det i det Vita Arkivet som det heter. Även om det känns konstigt att tänka på sig egen död, så är det inte fel att själv fundera över sin egen begravning, hur man vill ha den och hur det ska gå till. Det så att ens egna anhöriga får det lättare då det en gång blir dags. Om man väljer att göra det via Vita Arkivet, så är det gratis och man kan göra ändringar där med. 

Ta farväl

Om det inte finns några önskemål, så kan ni som är anhöriga själva, tillsammans med en begravningsbyrå i Stockholm komma fram till hur begravningen ska utföras och på vilket sätt ni ska ta farväl. 

19 Mar 2019