chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Hur väljer man rätt bredband?

Är det så att du ska skaffa bredband eller vill byta det du har? Du kanske då funderar på vad man ska välja? Det kan vara smart att jämföra olika leverantörer. Läs gärna Crediwizz.com's bredbandsjämförelse. Du bör fundera på saker som vad för typ av bredband du vill ha, så som fiber, adsl, mobilt bredband och så vidare. Det är även bra att fundera på vad för hastighet du vill ha eller behöver. Sedan är det ju även givetvis bra att jämföra priser, bindningstid och villkor. 

Välja rätt hastighet på bredbandet

Hur snabbt bredband du behöver ha, det beror dina behov samt dina användarvanor. Fundera på hur ditt internetanvändande ser ut. Om du till exempel gillar att strema mycket serier så behöver du givetvis högre hastighet än om du bara slösurfar då och då. När man talar om hastighet så pratar man om Mbit/s, vilket betyder megabit per sekund. Det innebär att med 250/100 Mbit/s  får du hastigheten 250 Mbit/s när du laddar ner något från internet och 100 Mbit/s när du sänder ut något på internet. Det är ofta viktigare att kunna ladda ner snabbt, än ladda upp. 

Jämför alternativ

Det är bra att jämföra olika typer av bredband samt leverantörer. Det så att du kan få det bästa bredbandet som fungerar för dig och de behov som du har. Så se till att kolla på en bra bredbandsjämförelse och välj sedan utifrån det. 

15 Mar 2021