chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

När bilen ger upp

 

Idag märker man verkligen att våren är på väg. Om inte annat för att det fullt med folk i butiker och affärer. Barnen är hemma från skolan och är ute och handlar med sina föräldrar. Föräldrarna är hemma eftersom barnen har ledigt, och är inte föräldrarna hemma är mor- eller farföräldrarna hemma med sina barnbarn. Själva har vi fullt upp med att pussla så att någon vuxen är hemma när barnen nu har påsklov. 

Jag var ute med vårt senaste "fynd" till bil när jag hörde ett överraskande ljud – det där ljudet man INTE vill höra från bilen – och körde bilen till närmaste bilverkstad. Där säger de att vi måste byta bromsklossar, fläktrem, däck – och värst av allt – vi måste byta spindelaxel på motorn. Allt detta skulle innebära att vi måste betala för reparationen, vilket i praktiken skulle bli lika dyrt som lånet av en ny bil.

Vill vi reparera en trotjänare eller säga hej till en fräsching?

Gissa om vi hellre har lust att köpa en ny bil på avbetalning?! Sagt och gjort! Vi beslutade oss för att skrota bilen Göteborg. Men vänta nu, hur gör man då?

Ska bilen köras till skroten? Men om bilen inte ens kan komma till skroten för egen maskin? Att anlita en bärgningsbil kostar mer än en tusenlapp! Som tur är hittade min man en hemsida som erbjöd sig att komma och hämta bilen, där vi bor, det vill säga i Göteborg.

Puh, jag som måste göra frukost, lunch och middag... och lägga barnen. Inte hinner jag köra någon bil till skroten, dessutom behöver den draghjälp då den inte går längre. Vilken tur att det finns bilskrotar som kommer och hämtar den.

 

23 Apr 2017