chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

När en anhörig går bort

Om du har en anhörig som går bort så kommer det en massa måsten mitt i din sorg. Det är ju så att är du närmaste släkting så ska du ordna med begravning, fixa med bouppteckning samt en massa annat. Du bör se till att förbereda begravningen så tidigt som möjligt samt skaffa ett dödsfallsintyg. Det är ett måste för att kunna ta hand om dödsboet. Du bör även göra en bouppteckning Fagersta, samt avsluta abonnemang och prenumerationer och ta hand om den avlidnas bankkonton.

Om du ska ordna med begravning se då till att ta kontakt med en begravningsbyrå i den stad det ska ske. De kan hjälpa dig med alla praktiska saker kring begravningen. De kan vara ett bra stöd för dig i sorgen. 

Praktiska saker som måste göras

Det finns även en del praktiska saker som måste göras när en person går bort. Bland annat måste du begära att få ett dödsfallsintyg och därefter göra en bouppteckning. Du kan göra den på egen hand eller anlita någon att göra det åt dig. Inom tre månader från dödsdagen ska en bouppteckningsförrättning ske. Därefter har du en månad på dig att lämna in bouppteckningen till Skatteverket. Det kan vara skönt att få hjälp med det. Du ska även ta hand om annat som att avsluta konton, abonnemang, prenumerationer samt säga upp lägenhet eller sälja huset. Som tur är så kan du få hjälp med många av dessa sakerna genom att vända dig till rätt instanser som bistår med dessa tjänster. 

1 Dec 2020