chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Olika typer av sovrum

Att inreda ett sovrum, kräver lite mer än att bara ställa in en säng och så är det klart. Det är i alla fall vad jag anser. Sängen och sovrummet är där man tillbringar större del av livet, så varför inte satsa på detta rum? Sovrummet är gärna det som får vara hemmets vackraste rum! I detta rum ska man hitta lugnet, återfå kraft, vårda kärleken och få sin välbehövliga sömn!

Den viktigaste möbeln är dock sängen. En tredjedel av livet spenderas i denna möbel. Det är inte fel att prova många sängar före köp. Många faktorer spelar in, som sovställning, vikt och kroppsform.

Välj rätt täcken och kuddar till sängen! Fördrar du fluffiga täcken eller vill du ha ett tunt enkelt? Det är en smaksak, så välj det du trivs med. Sedan är det vad du ska ha för inredningsstil. Vill du ha ett tema för ditt sovrum, kanske asiatiskt, eller trendigt a la lyxigt hotellrum? Det finns många bra inredningstidningar att kolla, på nätet så väl som att köpa.

För er som har fler barn

Att inreda ett sovrum om man har fler barn som delar så är våningssäng ett bra alternativ om ni inte har plats med två vanliga sängar bredvid varandra. En våningssäng tar mindre plats, men erbjuder flera sovplatser. Det finns många olika typer av våningssängar, som passar mindre barn så väl som äldre. Låt barnen vara med och inreda sina sovrum, då det är de som ska vistas där och sova där.

26 Mar 2017