chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Rekommenderad fordonsbelysning

Om du tycker det är svårt att köra på natten på grund av mörkret så är det troligtvis dags att skaffa nya lampor till bilen. Här finns det många olika alternativ att välja bland som exempelvis xenon kits, extraljus och ljusramper. Amerikanska Rigid, Vision X och Dual Deluxe är några av de bästa varumärkena som dominerar premium segmentet inom fordonsbelysning. Ljusgiganten är en svensk återförsäljare som erbjuder ett brett sortiment av många olika modeller i varierande prisklasser. Man skiljer sig från andra butiker genom att erbjuda en produktgaranti på 2 år som standard vilket täcker i princip hela sortimentet.

Hitta ett prisvärt och bra extraljus

Ett bra extraljus erbjuder hög ljusstyrka(lumen) i kombination med lång kastlängd med en bibehållen lux. Kapslingsklassen är dock mindre viktig när man är på jakt efter ett bra led extraljus till bilen. Det är värt att poängtera att många återförsäljare anger teoretiska lumen och inte verkliga lumen. Skillnaden kan vara uppemot 50% beroende på lampa vilket i slutändan kan visa sig bli väldigt missvissande. Dual Deluxe är ett av de mest prisvärda led extraljusen på marknaden och erbjuder ett högt ljusflöde och lång garanti till ett konkurrenskraftigt pris.

De mest populära led extraljusen är utrustade med led dioder från amerikanska Cree, tyska Osram eller taiwanesiska diodtillverkaren Epistar. Det är bra att veta att det inte bara är led dioden som avgör hur en lampa presterar utan snarare en kombination av flera komponenter. Det finns också flera olika kvalitetsnivåer på led dioderna och att urskilja en bra diod från en dålig diod kan vara mycket svårt.

30 Apr 2017