chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Så mycket tjänar svenska youtube stjärnorna

Idag är det mycket vanligt att bli känd och det tack vare Youtube. Många har startat en egen kanal och gjort sig kända för sin sång, sitt spelande eller sitt snack. Även du kan starta youtube kanal och jobbar du på bra, så kan du både bli känd och tjäna en massa pengar. Men hur mycket tjänar då de som redan är svenska youtubers? En del talar inte om vad de tjänar och inte, men vi hittade siffror från 2017 att dela med oss av:

Jocke och Jonna Lundells bolag omsatte 8,7 miljoner kronor, med en vinst på nästan 2,7 miljoner.

Margaux Dietz bolag ökade omsättningen till 2,5 miljoner kronor med ett positivt reslutat på nästan 1,6 miljoner kronor.

Bianca Ingrosso omsatte 6,7 miljoner kronor och resultatet landade på 4,4, miljoner kronor.

Therese Lindgrens bolag dubblade sin omsättning till drygt 19,5 miljoner kronor med ett resultat på 17,4 miljoner.

Sen finns det en äldre artikel att läsa här om det. 

Bli känd du med

En del svenska youtubers har redan haft förmånen att de var kända, före sin kanal, men grymt många har jobbat upp sig genom att starta en youtube kanal och sedan göra sig kända just för det som de gör. Fördelen med Youtube är att det går att göra vad man vill egentligen och filma det. Många har så att säga blivit upptäckta tack vare detta forum. Så är du bra på att sjunga, eller göra annat, så kan det vara idé att satsa på att bli en stjärna på Yotube, till att börja med!

4 Jul 2019