chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Skaffa sig en jägarlicens kanske?

Något jag alltid tyckt verkat vara spännande, det är att gå ut och jaga. Men för att få göra det, så måste man ha en jägarlicens. Eller man ska ta en jägarexamen för att få en licens kan man säga. Det krävs även att man kan hantera ett vapen. Jag har aldrig hållt i ett vapen, ever, men har följt med en vän ut i skogen, när han har jagat. Han hade med sig värmesikte samt satte upp en värmekamera. Sen så även en bössa och lite annat. Jag själv hade med mig en ryggsäck med fika. Då jag inte har en examen, så fick jag ju inte göra andra saker än att titta på. 

Smarta prylar för jägare

Hittade en sida för jägare och naturintresserade överlag på nätet. Handla Digitalt heter de. Där finns det att köpa värmesikte så väl som att man kan köpa en värmekamera. Sen en massa andra bra saker som en jägare kan behöva. En del jägare har ju även en jakthund, så även  min kompis. Även hunden är utrustad på rätt sätt, bland annat med gps.

Kanske ska gå en kurs?

Det finns ju kurser att gå för att ta en sådan jägarexamen. Det kanske vore en tanke att göra det. Sen får man ju se vad man väl tycker om att skjuta ett djur på riktigt. Dock är det gott att kunna äta sitt eget kött som man fällt själv så att säga. 

21 Feb 2019