chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Storstädning är inte fel att göra

De flesta av oss brukar städa kanske en gång per vecka, ofta inför helgen eller under helgen. Det är ju bra så sett, men under året är det även bra att få in ett par storstädningar. En storstädning är då en lite mer noggrann städning där man går igenom hela hemmet så att allt blir städat och rent. Det är då man även kan passa på att städa kyl, frosta av frys, göra rent ugnen, piska mattor och så vidare. Det går så klart att anlita en städfirma att göra en storstädning om man vill. Eller så anlitar man dem att städa en gång per vecka. 

En annan form av storstädning

En annan sorts städning som det kan komma behöva göras det är en dödsbostädning. Det är om du har en nära anhörig som avlider. Det gäller då att göra en dödsbostädning ungefär som en rejäl storstädning eller flyttstädning. Därtill en massa andra måsten. Även här är det enkelt att låta en städfirma ta hand om det. Särskilt om du känner att du behöver ta tag i annat med begravning och så vidare. 

Städa oftare

Ju oftare du städar, desto mindre är det att ta tag i under en storstädning. Det är inte fel att under veckan ta lite här och där om man så säger, för att göra en rejälare städning för helgen. En god idé är ändå att ha en städfirma som sköter städning en gång per vecka. 

16 Dec 2020