chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Trivsel på arbetet

Idag tänkte jag lyfta ämnet som handlar om trivseln på arbetsplatsen. De flesta av oss är slavar under klockan. Vi måste befinna oss på arbetet en viss tid varje dag och får inte gå hem förrän vi har arbetat ett visst antal timmar. Detta medför såklart att trivselfaktorn vi upplever på arbetsplatsen måste vara hög - annars spiller vi så viktig tid av våra liv på att göra saker vi inte gillar.

Vad är det då som gör att man antingen trivs eller inte? För det första ska man helst gilla det man gör - man ska känna att man arbetar med något som ger en saker tillbaka. För det andra behöver man kollegor man faktiskt gillar och har ett visst utbyte med. Ju mer man gillar det man gör och sina kollegor, desto mer brukar man trivas på jobbet.

Lokalen är viktigare än man tror

Men så finns det en till faktor som är viktig och det är lokalerna man arbetar i. Har man lagom med yta att utföra t´sitt arbete på? Är det inrett som sig bör? Är läget på kontorslokalen/lokalen bra? Nu är lokalen sällan något man har makt att ändra som anställd, men den som sitter på hög position på en viss arbetsplats måste förstå vikten av att ha lokaler som folk trivs i.

Om du är på jakt efter nya kontorslokaler så kan du ta en titt på sajter som t ex kontorslokaler.se. Där hittar du allt från enstaka kontorsplatser till hela fastigheter till salu. Smidigt, om man behöver höja trivselfaktorn!

31 Mar 2017