chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Uppsala är mycket vackert

Förra året så var det så att en av mina vänner flyttade till Uppsala. Att det blev en Uppsalaflytt berodde på att han skulle börja plugga där, på universitet. Många förknippar ju Uppsala just med att plugga, men det är en stad som har så mycket mer än bara det. De har dels en vacker domkyrka, samt att de även har en massa mer sevärdheter. Just domkyrkan är spännande, den byggdes redan 1436. Sedan har Uppsala flera andra gamla byggnader, så som Gustavanium som är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad. Det finns ett museum där man kan besöka. 

Mer saker att göra i Uppsala

Jag besökte min kompis nu denna sommaren och har själv upptäckt en del av sevärdheterna. Jag rekommenderar er att se Gamla Uppsala. Det är ett av Nordens märkligaste fornlämningsområden samt att det finns två museer även där.

Vi hängde en del i stan med, det finns gallerier, museer med mera att kika på, samt bra restauranger, caféer och så. 

Jag kollade även in både Linnéträdgården och Linnémuseet, som var mycket vackert! Se det om ni är där!

Sen var det en sak jag inte hann med, men ska se det nästa gång jag hälsar på. Det var det som heter Bror Hjorths Hus. Det var i det hus som konstnären Bror Hjorths bodde och hade sin ateljé från 1943. 

Så ja, jag kommer ju att besöka kompisen mer, det finns ju mycket att se och göra och det är även skönt med miljöombyte med ibland.

 

27 Aug 2018