chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Utrymme

Sverige är Europas fjärde största land till ytan sett, men invånarmässigt är vi bland de minsta. Det borde ju innebära att det finns gott om plats för alla, eller hur? Men så funkar det ju aldrig, för alla vill ha "de bästa platserna" och slåss om det lilla utrymme som finns i och runt storstäderna. Samtidigt kan man åka mil efter mil i norrländska skogarna utan att möta en enda människa så det kan te sig som en omöjklighet att hitta lediga lokaler i Helsingborg. Ironin i det.

Det går alltid att hitta

Helsingborg är en hamnstad i Skåne där det finns en lång industritradition. Det finns därmed ett ganska bra utbud av logistiklager och sådana lokaler, men vill man ha ett flott kontor i centrum så kan det vara lite knepigare. Dock är inget omöjligt. Helsingborg kan ju t ex inte jämföras medstäder som Lund eller, ännu värre, Stockholm.

Om man vet var, dvs genom vilka kanaler, man ska leta så är inget omöjligt. Inte ens en mysig kontorslokal i Stockholm. Om man däremot bara har Blocket och tidningsannonser att gå efter så kan man tvingas leta väldigt länge.

Det bästa är, när man letar efter en lokal, att ha en klar bild över vad man vill ha. Dels hjälper det att visualisera en framtid man trivs i, men mest av allt hjälper det en att sålla bland de erbjudanden som man kommer att stöta på längs vägen. 

25 Jun 2017