chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Vad ska man äta till Valborg?

Imorgon är det ju åter dags igen för Valborg. Då är det många som firar in våren med att tända eldar och sjunga! Sedan är det ju inte fel att även äta något gott, eller hur? Det brukar ju alltid finnas traditionella rätter när det gäller högtider så som jul, påsk och midsommar. Men när det gäller Valborg, så finns det inga typiska rätter på det sättet. Det gör att du kan köpa hem fisk från Sydfisk och tillaga om du vill, eller så satsar du på att grilla. 

Om du vill lyxa till det, så rekommenderar jag att du kör en förrätt med löjrom. Du kan köpa bra löjrom via Löjromsexpressen

Grillat är inte fel

Att grilla på Valborg, det känns rätt! Det är ju ändå många av oss som är ute denna dag. Dock brukar ju denna högtid ha en förmåga att alltid vara kall, konstigt nog. Men det går ju att grilla det man ska ha och sedan gå in och äta!

Här hos oss kommer det att grillas! Det blir grillspett. Vi brukar då ha marinerat kött samt kryddiga korvar på några spett, och lök, tomat och paprika på andra spett. Till det brukar vi även grilla baconlindande champinjoner, baconlindad halloumi samt att vi även brukar ha vitlöksbröd.

Det går ju även bra att grilla fisk, om det är så att du är mer av en fisk-människa än en kött-människa!

29 Apr 2022