chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Välja kakel till badrummet

Kakel och klinker är bra att ha i badrummet och ska du göra en renovering hemma så tänkte jag ge tips om badrumsrenovering. Det när du ska välja kakel, eller klinker. Val av kakel så väl som fogar påverkar hela badrummets utseende. Kakel kommer ju i olika storlekar, färger, mönster, bredd med mera. Sedan är de även tillverkade i olika material. Natursten kan vara trevligt om det är ett rustikt badrum du vill ha. Men det är ju bra då att veta att de stenarna är mer ömtåliga. De tål inte lika mycket som keramiska plattor. 

Vilken stil vill du ha?

Stilen på badrummet avgör en hel del i vad för kakel du ska använda dig av. Inredningstrender i all ära, det kan vara nog så snyggt, men trender kan även dö ut och föråldras. Så det kan vara ett smart drag att inte gå all in på en trend som är inne nu, för att sedan inse om ett par år att det var helt fel. Se bara på de kakel man hade förr i grönt och brunt under 70-talet, inte så kul längre, eller hur?

Få bra råd

När du ska välja kakel är det bra att få råd av personer som kan det där med kakel. De kan rädda dig från att göra en hel del missar som annars är lätta att göra. Ett tips är att söka upp personer som jobbar med kakel dagligen, eller ett företag som specialiserat sig på kakel. Se bara till att hämta råd från flera, för personliga preferenser kan även påverka de som är yrkesverksamma. 

Var ska du kakla?

En sak att fundera över är om du ska kakla hela badrummet eller bara delar av det. En del föredrar att ha kakel och klinker som väggar och golv. Andra vill hellre bara ha det där det förekommer rinnande vatten. Men tänk på att om du inte har kakel eller klinker överallt så måste du ha rätt material på resterande delar, alltså sånt som tål att sitta i ett våtutrymme som ett badrum ändå är. 

4 Jul 2020