chaan.se

En blogg om lite allt möjligt

Viktigt få i dig Omega-3

Det är viktigt för alla att få i sig rätt sorts vitaminer, mineraler så väl som omega-3 fettsyror. Det allra bästa sättet att få i sig alla dessa saker är så klart att äta en varierad kost. Just Omega-3 finns det gott om i fisk. Nu är det ju så att dessvärre är det många som inte äter fisk alls, eller för lite, för att få i sig rätt mängd. Då kan det vara bra att äta tillskott. Om du vill jämföra olika alternativ, gör det på FitnessFrank.se. Det för att se vilken som är bäst i test.

Många fördelar med Omega-3

Det är bra att få i sig omega-3, för att inte säga livsnödvändigt. Det är dessutom så att det har flera hälsofördelar. Bland annat så ser de till att skydda dina celler. Dessutom så sägs det att omega 3 även är bra för den som lider av övervikt och sjukdomar kopplade till fetma. Det är även bra för den som har diabetes, cancer eller lider av en psykisk sjukdom.

Omega 3 förbättrar även sömnen samt ger en bättre sömnkvalitet. Den kan även minska besvär vid mens. 

Naturliga källor till Omega-3

Du kan även hitta Omega-3 naturligt i vissa livsmedel. Dels fisk som vi redan nämnt, men även i skaldjur, valnötter, linfrön, sojabönor, kål, spenat, rapsolja och så vidare. Så försök att få in det i din vanliga kost!

15 Aug 2021